opis izdelka

G4 je projekt oblikovanja zasebnega stanovanja v strogem centru Ljubljane, ki vzbuja nemalo pozornosti, in je plod skupnega dela domačega kolektiva iz studia id:doma. V osnovi trisobno stanovanje z majhno kopalnico smo prestrukturirali v enosobno stanovanje z veliko bolj prostorno in moderno kopalnico ter odprtim dnevno-jedilnim prostorom, ki ga od kuhinje pregrajuje edinstvena črna marmorna stena. Ohranili smo stara »vintage« okna, ki pa smo jih osvežili tako, da sovpadajo z visokimi stropi stanovanja in osupljivimi razgledi na Ljubljanski grad ter odprto stavbno dvorišče. 

Moderen videz kopalnice smo dosegli z uporabo belega marmorja za stenske in talne obloge, na strop pa smo umestili ogledala, ki dajejo občutek odprtosti. Kopalnica je prežeta z naravno svetlobo, kopica sobnega rastlinja v njej pa nam daje občutek, da smo dnevna opravila prestavili v tropsko okolje. Naravna svetloba prežema tudi stene dnevne sobe, jedilnice in kuhinje, ki smo jih obogatili z vzporednimi črtnimi oblogami, ki slogovno povezujejo vse stene stanovanja. Vrata smo preuredili z motivi kvadratnih reliefnih vzorcev, ki stanovanju pridajo zgodovinski pridih art decoja, ki je prisoten že v samem slogu stavbe. Na mestu, kjer je nekoč stala kuhinja, smo si zamislili spalnico, ter na steno nasproti okna vgradili ogledalo, ki oddaja naravno svetlobo in osvetljuje pet zelenih garderobnih omar, ki se bohotijo čez najdaljšo steno. Tudi hodnik ob vhodu v stanovanje smo okrasili z ogledali, ki že ob vstopu napovedujejo osebnost dnevno-bivalnega prostora, v katerem smo stene, namesto s tradicionalnimi ostrimi robovi, zaokrožili s polkrožnimi zaključki, ki dajejo stanovanju občutek prostornosti. 

Stanovanje smo uredili v modernem in elegantnem slogu ter ga zaključili v izdihljajih leta 2019. 

Developing G4 to what it is today...

prej
potem